Σελίδες

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Τύπου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε Συνέντευξη Τύπου προσκαλούν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, με θέμα τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη που έχουν τίτλο «Ποτέ Ξανά. Θεσσαλονίκη-Αουσβιτς 71 χρόνια μετά» και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαρτίου 2014.


Η Συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρευρεθούν και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη, Ανοιχτή Πόλη», Πέτρος Δημητρακόπουλος, Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και Χρήστος Βοζίκης, Δημοτικός Σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, θα δοθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (οδός Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος).
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 με την ομιλία της Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου, ομότιμης καθηγήτριας ΑΠΘ, με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα στις φωνές των επιζώντων». Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στις 19.00. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου.
Το διήμερο των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 με τη συμβολική πορεία στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Θεσσαλονικέων, Εβραίων το θρήσκευμα, που θανατώθηκαν στα κρεματόρια. Η συμβολική πορεία, που διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στην Πλατεία Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου